Resultats de la cerca frase exacta: 112

Diccionari de la llengua catalana
71. malta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ordi germinat i assecat que s'empra en la fabricació de cervesa i de determinats tipus de whisky. Ordi o blat torrat que, molt, s'empra com a substitut del cafè. Beguda elaborada amb malta. Un got de malta.  [...]
72. xocolata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància alimentosa feta amb cacau i sucre mòlts, als quals s'afegeix ordinàriament canyella o vainilla. Una presa de xocolata. Bombons de xocolata. Deixatar o desfer xocolata. xocolata desfeta Beguda feta deixatant i coent xocolata en aigua o llet. [...]
73. cigaló
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Copeta d'aiguardent, de rom o d'un altre licor que hom entra a beure en una taverna, en un bar o en una cantina. Anar a fer el cigaló. Beguda calenta a base de cafè i licor, especialment conyac o anís. [...]
74. endolcir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer dolç. Endolcir una beguda amb mel, amb sucre. Endolcir la roba, la llana. Tornar-se dolç. En madurar, les figues s'endolceixen. La tarda s'endolceix i fa de bon caminar. endolcir la pena (o la solitud, etc.) Fer-la més passadora, assuaujar-la. [...]
75. repetir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
més que repetir els seus arguments. L'eco repetia els seus crits. Dir sempre el mateix. Una malaltia, un accident, un atac, una febre, tornar a esdevenir-se. Cada dos anys em repeteix la febre. Un somni que es repeteix sovint. La història es repeteix. El gust d'una beguda, d'una menja, tornar a [...]
76. batut 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cop fort, especialment el que es dona algú que cau. Batement de cor. Xàfec 1. Acord arpegiat en què les ungles toquen les cordes de la guitarra d'una manera ràpida i enèrgica. Beguda refrescant no alcohòlica feta a base de llet, fruita, gelat, etc., passats per [...]
77. paul·línia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Liana de la família de les sapindàcies, cultivada com a arbust, de fulles pinnades, flors unisexuals en inflorescència espiciforme i fruit en càpsula, originària de la selva sud-americana, amb les llavors de la qual, negres amb un aril blanc, hom prepara una beguda rica en [...]
78. cola 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda efervescent a base d'extractes de cola. [...]
79. refresc
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda no alcohòlica, efervescent o no, preparada amb aigua i altres ingredients com suc o extracte de fruites, essències, sucre i additius. Convit, a propòsit d'una festa, d'una recepció, en què se serveixen begudes, pastes, etc. de refresc Que ve a afegir-se de nou a un [...]
80. bocada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porció de menjar o de beguda que cap d'un cop a la boca. Aquest panet, ell amb un parell de bocades se'l menja. Un poc de menjar. Feu-li prendre una bocada de carn. Quantitat de combustible que, d'un cop, es fica en un forn. fer bocades d'alguna cosa Vanar-se'n, ponderar-la excessivament. [...]
Pàgines  8 / 12 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Següent >>